Wonen

Wonen

Een huis is meer dan een stapel bakstenen. Het is je thuis. De plek waar je je veilig en prettig voelt. Het is belangrijk om te wonen in een huis dat bij je past. Wij willen dat mensen op ieder moment in hun leven het juiste huis kunnen vinden en dat er altijd en overal mogelijkheden zijn om je huis aan te passen of door te stromen.

 

De VVD streeft ernaar dat elke inwoner van Hellendoorn in staat is om te wonen in onze mooie gemeente. Dit betekent dat er voldoende kavels moeten zijn voor zowel starters als niet-starters om een huis te bouwen. Voor ouderen die verhuizen naar een appartement wil de VVD dat er huur- en koopappartementen waar ook zorg op maat kan worden geboden.

 

De gemeente moet niet nog voller gebouwd worden met sociale huurwoningen. Bouwlocaties kunnen niet alleen eenzijdig bestaan uit sociale huurwoningen. Gesubsidieerde huurwoningen zijn er alleen voor mensen die dat echt nodig hebben. Doorstroming is voor ons belangrijk. De VVD zal er dan ook voor zorgen dat de gemeente woningcorporaties aanspreekt op ‘scheefwonen’. 

 

Voor inwoners is het prettig wanneer er duidelijk is over op welke manier een bestaande woning kan worden verbouwd of vergroot. De VVD wil dat deze regels actueel en digitaal beschikbaar zijn.

 

Voor jongeren in onze gemeente moet er een plaats zijn. De VVD wil dat er naast het aanbieden van voldoende woonkavels ook een plek wordt aangewezen om zogenaamde ‘Tiny Houses’ te realiseren. Zo blijven jongeren en alleenstaanden makkelijker onderdeel van Hellendoorn’s centra en dorpen.

 

De belasting op eigen woningbezit (OZB) wil de VVD bevriezen. De gemeente stimuleert hiermee het eigen woningbezit. De VVD wil dat de gemeente een woningvisie wordt opgesteld waarin o.a. bovengenoemde zaken vermeld staan.