Afval

Afval

We wonen graag in een schone, leefbare wijk. Het is normaal dat mensen zelf een bijdrage leveren aan het onderhoud en het schoonhouden van hun tuin, balkon en straat. De gemeente stimuleert het schoonhouden van de eigen wijk en buurt, want als dat goed gebeurt, kan de afvalstoffenheffing omlaag.

 

De VVD wil dat zaken als hondenpoep, zwerfvuil, vuiligheid, graffiti en ander overlast wordt aangepakt en dat vernielingen snel worden gerepareerd op kosten van de veroorzaker. Het kan niet zo zijn dat wij samen altijd moeten betalen voor de schade die een aantal ratdraaiers aanricht.

 

Voor de VVD is het belangrijk dat we als gemeenschap een transitie maken naar een duurzame leefomgeving. Het is daarom van belang dat zoveel mogelijk afval wordt gebruikt voor nieuwe product. Gescheiden afval moet worden opgehaald. Bij het aanleggen van nieuwe rioolstelsels moet afvalwater van regenwater worden gescheiden. Op deze manier stimuleert de gemeente het gebruik van minder water.

 

Het is niet eerlijk voor kleine huishoudens om net zoveel afvalstoffenheffing te betalen als grote huishoudens. De VVD meent daarom dat de heffing afhankelijk hoort te zijn van het aantal personen dat op een adres woont.