Natuur en omgeving

Natuur en omgeving

 We houden allemaal van de natuur. We genieten van onze bossen, van de vogels in de tuin en van de koeien in de wei. Het is belangrijk dat we goed voor onze natuur zorgen. Tegelijkertijd willen we ruimte om te wonen, leven en werken. De VVD streeft ernaar om groen en economie goed hand in hand te laten gaan. Voorbeelden hiervan zijn: de Paarse Poort en Zorgboerderij De Pas.

 

Hellendoorn is in de rest van het land vaak bekend vanwege onze recreatie. Toeristen weten onze gemeente meer en meer te vinden. Dit is goed voor onze lokale economie en zorgt voor werkgelegenheid in de gemeente. Om de toerismesector verder te bevorderen en de economie verder te stimuleren, stelt de VVD dat het alleen gerechtvaardigd is om toeristenbelasting te heffen wanneer deze belasting wordt gebruikt voor de verbetering en realisatie van faciliteiten waar gasten in onze gemeente ook daadwerkelijk gebruik van maken.

 

De natuur biedt kansen voor bedrijven in de omgeving. De VVD ziet dat bedrijven kunnen helpen natuur en milieu te beschermen en wil daarom niet dat de gemeente allerlei nieuwe regeltjes bedenkt omtrent milieu. Gezamenlijk maken we onze natuur en leefomgeving mooier!