Mobiliteit

Mobiliteit

We verplaatsen ons allemaal voortdurend. Om naar ons werk te gaan, om boodschappen te doen of om familie en vrienden te bezoeken. Je wilt zonder al te veel gedoe van A naar B komen. Zorgen voor een goede bereikbaarheid is één van de kerntaken van de gemeente. De VVD omarmt daarom het bekende motto ‘Van A naar Beter’!

 

Voor een optimale doorstroming van het verkeer is het belangrijk dat ons wegennet optimaal is. De VVD ziet dat er op dit moment verschillende vormen van vervoer beter op elkaar kunnen aansluiten. Verder moeten fietspaden en wegen worden ingericht met een blik op de toekomst, aangezien we steeds de laatste jaren steeds meer nieuwe vervoersmiddelen zien. Denk hierbij het geschikt maken van fietspaden voor elektrische fietsen, zodat de veiligheid en doorstroming van verkeer van gebruikers van deze paden wordt bevorderd.

 

Het openbaar vervoer (OV) is voor de VVD een belangrijke aanvulling op het gebruik van de auto. We staan open voor innovatieve en kostenefficiënte alternatieven die ruimte geven aan de taximarkt en initiatieven zoals de snelbus.

 

Een veilige verkeersomgeving creëren we samen. Bij inrichting van straten en wijken moet de verkeersveiligheid altijd door de gemeente mee worden genomen, vooral in de buurt van scholen en sportclubs. Met medewerking en input van relevante partners en ouders maken we de omgeving veiliger. Zij zijn het die het best weten waar een schoolzone, veilige oversteekplaats of fietsroute moet worden aangelegd. Samenwerking en alertheid zijn belangrijk om de veiligheid te bevorderen. De VVD wil buurtbewoners en politiediensten beter in contact brengen, eventueel d.m.v. Whatsappgroepen.

 

Volgens de VVD zou de gemeente moeten investeren in mogelijkheden om ‘real time’ informatie over openbare werken te delen, zodat we weten welke routes het snelst zijn of waar nog parkeerplekken over zijn. De aanleg en het onderhoud van wegen kan leiden tot overlast. Wegblokkades zijn onhandig en moeten vermeden worden. De blokkade bij de dierenkliniek Hellendoorn moet verwijderd worden. Verder zou er meer afstemming over wegwerkzaamheden met de buurgemeenten moeten zijn.