Ondernemen

Ondernemen ‘Ondernemers scheppen onze banen’

We willen graag genoeg geld verdienen voor een goed leven. Dat kan in een bloeiende economie. Ondernemers zijn hierin onmisbaar. Het zijn ondernemers die investeren in nieuwe ideeën en innovatieve technieken. Ons midden- en kleinbedrijf is dé banenmotor van de gemeente. Als het goed gaat met de lokale ondernemers, dan gaat het goed met de gemeente.

 

De VVD wil dat ondernemers kunnen ondernemen in een veilige en aantrekkelijke omgeving. Het is van belang voor ondernemers in onze gemeente en dus voor de lokale economie dat er een aantrekkelijk winkelcentrum is.

 

De horecasector is belangrijk voor Hellendoorn. De VVD wil vergunningen voor een klein terras afschaffen om nog meer hardwerkende ondernemers de ruimte te geven om te ondernemen.

 

Toeristen weten onze gemeente meer en meer te vinden. De toeristische sector zorgt in Hellendoorn voor veel werkgelegenheid. De VVD stelt dat recreatie in de natuur altijd mag. Recreatieve ondernemers mogen uitbreiden tenzij er aantoonbare schade is aan de natuur als gevolg van de uitbreiding. Om de toerismesector verder te bevorderen en de economie verder te stimuleren, stelt de VVD dat het alleen gerechtvaardigd is om toeristenbelasting te heffen wanneer deze belasting wordt gebruikt voor de verbetering en realisatie van faciliteiten waar gasten in onze gemeente ook daadwerkelijk gebruik van maken.

 

In Hellendoorn zijn er veel agrarische ondernemingen. De VVD wil de agrariërs graag de ruimte geven. We zien dat de agrarische sector in Nederland en dus ook in Hellendoorn op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid uniek in de wereld is. We mogen trots zijn op onze boeren! De VVD wil de agrarische sector niet onnodig hinderen. Verder moet er de mogelijkheid zijn voor agrariërs om nevenactiviteiten te ondernemen (recreatie, toerisme, natuurbeheer of andere bedrijvigheid) en om seizoensarbieders te huisvesten. De VVD ziet niets in het opgeven van land- en tuinbouwgebied voor ‘natuurontwikkeling’.